domingo, 5 de abril de 2020

CRESPELLS I ROBIOLS

Crespells i Robiols per a tothom!

Bon dia, aquí teniu una recepta de la pasta de crespells i de robiols aptes per totes les cultures per a que pogueu disfrutar d'una estona dins la cuina amb tota la família. L'hem agafada dels nostres companys de 1r.

INGREDIENTS
300 grams de sucre en pols
375 ml d'oli de girasol (1 tassa i mitja)
300 ml de suc de taronja (1 tassa aproximàdament)
1 punteta de sal
La pell d'una llimona rallada
2 vermells d'ou
1400 grams de farina normal (no de força)

EL.LABORACIÓ
- Feim un "volcà" amb la farina i enmig o dins el forat del centre fiquem tots els altres ingredients.
- Poc a poc anam agafant la farina dels costats del forat i la mesclam al centre amb la resta d'ingredients, així mesclam els ous, l'oli, el sucre etc amb la farina i poc a poc va agafant consistència.
- Amassam la massa (mai millor dit :P) fins que quedi compacta i la deixam reposar dins un bol. Si veim que queda massa líquida i se'ns aferra a les mans, seguim mesclant o afegim una mica més de farina. 
- Un cop tenim la massa, l'estiram però tenint en compte que no ha de quedar massa fina (pels crespells pot fer aproximàdament 1cm de gruixa, pels robiols la meitat. 
- Tallam amb les formes que volguem o motlles de cors, estrelletes etc. Pels robiols hem de fer cercles.
- Omplim els robiols del farcit que volguem : brossat, cunfitura, "nutella", crema pastissera, el que volgueu!.
- Ficam al forn ja preescalfat a 180º durant uns 30 minuts. (Mirar i estar atents que no es cremin ja que dependrà del forn i de la gruixa i tamany dels crespells i robiols el temps de cocció). 
- Treure del forn, esperar que es refredin i espolvorejar una mica de sucre en pols per damunt i a DISFRUTAR! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario